FRIM/SYD presenterar Borel / Grip

På lördag 5 maj kl 20 gästar FRIM/SYD Antikvanti med:

Pierre Borel [FR/DE] saxofon
Joel Grip [SE/FR] kontrabas

gillrar i armkrok
ditt krokben
fäller
marken under dig

Kanske en av de mest aktiva improviserande grupperna i Europa idag. Med över femtio konserter om året blir musiken en ständigt påbörjande resa, förändringen i sig, en punkterad tystnad. I lyssningen hörs ifrågasättandet. I inandningen: början och slutet. Simultana överväganden: låt eller låt bli att låt! Lätenas ovisade hänsyn: Improvisationen.

www.borelgrip.com

Några kortfilmer:
http://vimeo.com/joelgrip/removal
http://vimeo.com/joelgrip/simultankapacitet
http://vimeo.com/joelgrip/hojjar

—–

Pierre Borel
Pierre Borel, saxofonist och kompositör från Paris men sedan 2006 bosatt i Berlin där han studerat musik och filisofi. Som musiker har han framträtt i de flesta europeiska länderna, i Japan och Usa. Hörs ofta tillsammans med musiker som; Tobias Delius, Joel Grip, Hannes Lingens, Derek Shirley, Tetuzi Akiyama, Christoph Kurzmann, Didier Lasserre för att nämna några.
Tillsammans med Florian Bergmann och Hannes Lingens driver han Umlaut Berling kollektivet som de senaste åren utgivet ett antal skivor och organiserat två festivaler för fri improviserad musik.

—–

Joel Grip
Som en energisk kontrabassist och producent har Joel Grip de senaste åren spelat en stor roll för den nya europeiska improscenen. Genom Umlaut Records har han öppnat upp för kreativa möjligheter för musiker att sprida sin musik internationellt. Sedan 2003 har han varit en av huvudarrangörerna av Hagenfesten i Dala-Floda. Förutom att turnéra med grupper som Peeping Tom, Kege Snö, Eve R. Trio, Je Suis! och SNUS har han vid flera tillfällen hörts i solo och duo format i Europa, Usa och Asien. Han arbete inkluderar ofta samarbeten med dans, konst, poesi och film.
Joel arbetar också med att ge hemlösa en ny röst hörd genom organisationen Public Health Music.

Tags: , ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.